📰 Upplyser Dagens Nyheter verkligen vĂ€rlden?

Mathias Sundin pÄ Warp News tar idag upp nyhetsmedias begrÀnsade urval och snedvridna bild av verkligheten. Medier som Dagens Nyheter och BBC gör viktiga insatser nÀr de granskar och belyser makten samt rapporterar frÄn krigszoner och andra farliga miljöer. Men de klarar inte av att sakligt redogöra för vÀrldens förhÄllanden, till exempel om

  • den enormt positiva utveckling som barnadödligheten genomgĂ„tt och
  • vad som faktiskt Ă€r farligt (hjĂ€rt- och kĂ€rlsjukdomar).

IstÀllet tar medierna upp terrorism, mord och annat som skrÀmmer mÀnniskor men som stÄr för en försvinnande liten del av de praktiska problem samhÀllet tampas med.

Klimatkrisen Àr ett annat omrÄde dÀr media misslyckas med sin rapportering. Prisutvecklingen för vindkraft, batterier och solenergi Àr en konstant nedÄtgÄende trend som pÄgÄtt i mer Àn 30 Är och som nu accelererar! Marknaden för fri energi vÀxer och priserna sjunker snabbt vilket fÄr fler att köpa och det Àr en utveckling som kommer fortsÀtta. Priset pÄ solenergi, vindkraft och batterilagring kommer sjunka snabbt det kommande decenniet.

Att inte rapportera om denna utveckling Àr nÀrmast tjÀnstefel, istÀllet handlar i princip allt om atmosfÀrens uppvÀrmning och de samarbetsproblem lÀnder har. Varför visar medierna inte att det sker en positiv utveckling och att vi har goda möjligheter att begrÀnsa vÀrldens koldioxidutslÀpp till hanterbara nivÄer?

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *