Prata om utbildning, arbetsmiljö och infrastruktur

Restaurangmomsen är den minsta men kanske mest exponerade idén i svensk politik det senaste halvåret.

Trots att den borgerliga regeringen har lagt en riktig skambudget, helt utan satsningar och investeringar, pratar alla om denna jävla momssänkning. Kan inte svenska oppositionspolitiker kommunikation? Vet de inte hur politisk kommunikation fungerar?

Om oppositionen förstod hur människor tänker så hade de inte nämnt restaurangmomsen en enda gång. Då hade de betonat sin egen politik och kritiserat regeringen ännu hårdare för sin stelhet och för frånvaron av handling.

Nu talar medier och politiker istället om vilka prissänkningar som faktiskt skett som en följd av momsändringen. Alla talar om prissänkningar som regeringens politik lett till!!! Låter det som bra oppositionspolitik? Nej det gör det inte och det är det inte.

Oppositionen borde tala om utbildning, arbetsmiljö, järnväg, bredband och satsningar på förnybar energiproduktion. De borde säga:

Vi tror att en ekonomi för alla måste röra på sig. Därför tänker vi investera i utbildning, i järnväg och förnybar energi. Då får vi hjulen att snurra och Sverige kan ta sig ur krisen. Men borgerlig politik 2012 gör ingenting, noll, den gör inget alls för att Sverige ska ta sig ur hålet vi befinner oss i, vi står still! I en budget brukar det finnas någon sorts satsning, någon sorts utveckling och investering, något som driver landet framåt. Men inte i den borgerliga budgeten år 2012.

Genom att säga att de inte gör några investeringar överhuvudtaget tvingar man regeringen att bevisa hur mycket momssänkningen ger och då blir det uppenbart för alla att den inte är mer än en droppe i havet.
Då visar man även att man är beredd att ta strid för en bättre politik och ett bättre samhälle, att man inte är rädd för att syna den borgerliga politiken.

Andra bloggar om restaurangmomsen

Eko-bloggen – Måste blogga

Grön, grinig gubbe – Nej till sänkt krogmoms

Ringborgs blogg – Dags för Fridolin att bekänna färg!

Lämna en kommentar