Enkel telefon

Ibland funderar jag på att starta ett nytt företag och försöka utveckla något galet. Häromdagen pratade vi om mobiler på kontoret och jag kom på att jag ville ha en Apple Remote som telefon. Inga menyer, knappar och val att lära sig.

  1. Ring/ lägg på knapp = mittknappen
  2. Höj och sänk volymen genom att klicka upp och ner.
  3. Bläddra i din adressbok med höger-vänsterknapparna.

På datorn har du en kontaktlista med namn och nummer. Du väljer vilka som ska finnas på telefonen, max 30 pers. Telefonen matas via datorns usb-jack. Du bläddrar bland dina kontakter och trycker på Ringknappen för att ringa en person. När du bläddrar så spelar telefonen upp namnen i hörluren så du hör vilken person som är vald. Das ist alles. Inga funktioner, bara ring.

En utveckling är att man kan slå ett nummer genom att bläddra från 0 och 9 med volymknapparna.

En annan variant är att telefonen är helt röststyrd. Då kan man tänka sig att du talar in namn som lagras och att du läser in 0-9 så att telefonen känner igen din röst när du läser in ett nummer. Den helt röststyrda varianten är ju klart cleanare men jag är osäker på om den skulle vara så användarvänlig, kan behövas någon sorts visuell eller taktil återkoppling, svårt att bedöma.

Vad tycker du, skulle du vilja ha en sån telefon? Den skulle inte kosta särskilt mycket att tillverka och borde få tillräckligt med exponering för att få spridning. Apple kanske skulle stämma men det kan man ju undvika genoma att inte sno deras design rakt av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *